ΑΧ ΒΑΧ
Χιλιάδες προσκυνητές, κάθε χρόνο επισκέπτονται το Αργοκοίλι ελάχιστοι όμως έχουν παρατηρήσει δεξιά από την είσοδο του προσκυνήματος της Παναγίας της Αργοκοιλιώτισσας το μνημείο που υπάρχει .

Το μνημείο γράφει

ΑΧ ΒΑΧ
ΕΝΘΑΔΕ ΑΠΕΒΙΩΣΕΝ Ο ΑΙΔΕΣΙΜΟΣ ΙΕΡΕΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν ΚΟΥΜΕΡΤΑΣ ΠΛΗΓΕΙΣ ΥΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΤΗΝ ΠΡΩΙΑΝ ΤΗΣ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 1904
 
Πρόκειται για τον ιερέα Γεώργιο Κουμερτά, ιερέα της ενορίας Κορώνου (παλαιότερα ιερέας της Παναγίας της Βουρλιώτισσας στη Μικρά Ασία), ο οποίος είχε την ατυχία να χτυπηθεί από κεραυνό διερχόμενος από το συγκεκριμένο σημείο. Στην φωτογραφία παρακάτω βλέπεται τον γιο του ιερέα, Νικόλαο (Παπαδονικολή) να φωτογραφίζεται μπροστά στο μνημείο του πατέρα του .



Στην ίδια περιοχή μετά από ένα χρόνο ξανάπεσε κεραυνός αυτή τη φορά χωρίς ανθρώπινα θύματα . Γράφει σχετικά η εφημερίδα ΑΙΓΑΙΟΝ στις 2 Ιουλίου 1905 : ‘’Τη νύκτα της περασμένης Τετάρτης στη θέση Αργοκοίλι , εκεί όπου πέρυσι ο κεραυνός φόνευσε τον εφημέριο του χωριού αιδ. Κουμερτά , κεραυνός φόνευσε τριάντα έξι πρόβατα : 12 του Νικηφόρου Μανδηλαρά , 13 του Νικολάου Μανωλά και 9 του Πέτρου Μελισσουργού .

Την ίδια νύχτα έτερος κεραυνός έπεσε στο σχολείο Αρρένων του χωριού , διαπέρασε τη στέγη και κατέστρεψε τον εκεί τηλεφωνικό σταθμό ‘’ .

ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΞΩΤΗΣ  email: giorgos.manolas@yahoo.gr

0

Προσθέστε ένα σχόλιο

Φόρτωση